Home

Nieuws 3503 x bekeken

Duitse fabrikant mestvergisters zoekt Nederlandse bedrijven

Rodgau – Het Duitse bedrijf Raps-Mühle-Seligenstadt (RMS) is op zoek naar Nederlandse bedrijven om mestverwerkingsinitiatieven op te zetten. RMS wil bioraffinages opzetten waarbij mest wordt vergist en het digestaat kan worden bewerkt en verwerkt. Een deel van de website van RMS is ingericht voor mestverwerking in Nederland.

RMS wil informatieavonden organiseren en in contact komen met Nederlandse mestverwerkingsinitiatieven. Ook zoekt het bedrijf via advertenties contact. Veehouderijbedrijven kunnen een overeenkomst afsluiten met RMS waarbij de afname en verwerking van mest wordt gerealiseerd. Het bedrijf heeft een installatie in aanbouw in het Overijsselse Hardenberg en wil in 2014 en 2015 nog drie of vier installaties in Nederland realiseren.
RMS is al langer actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf was een van initiatiefnemers die een grootschalige mestvergister in Gemert-Bakel wilde realiseren. RMS wilde op het bedrijventerrein een biogasinstallatie bouwen voor een bedrag tussen 20 miljoen en 40 miljoen euro. De installatie moest mest en groenafval omzetten in energie. Het naastgelegen bedrijf Kingspan Unidek wilde de energie afnemen.
RMS wilde jaarlijks in Gemert 400.000 ton mest en 100.000 ton biomassa (groenafval en gemaaid bermgras) gaan verwerken. De mest zou door veehouders uit de omgeving worden geleverd. Ruim zestig boeren hadden zich verenigd in Minerale Afvoer Coöperatie Elsendorp (Mace). Het project ging echter niet door omdat buurtbewoners in opstand kwamen tegen het plan.

Of registreer je om te kunnen reageren.