Home

Nieuws 6619 x bekeken 10 reacties

Deskundigen verdeeld over aangevallen kalf

Vlodrop - Deskundigen zijn het er niet over eens of recent een kalf is aangevallen door een wolf, of door ander wild. Ze moeten het doen met foto’s gemaakt door de eigenaar van het kalf en dat blijkt onvoldoende om 100 procent uitsluitsel te geven.

De aanval vond een week na de vondst van de wolf in Luttelgeest, op 4 juli dit jaar, plaats. Betrokken veehouder, die anoniem wil blijven, besloot het voorval niet bij de autoriteiten te melden. Wel stuurde hij foto’s van het kadaver naar wolvendeskundige Wim Tegels. Hij stuurde de foto’s door naar een aantal collega’s.

Volgens Tegels vertoont het kadaver een aantal kenmerken die typisch zijn voor een wolvenaanval. Wolvenkenner Leo Linnartz van ARK natuurontwikkeling is terughoudend en sluit andere dieren als een vos, zwijn of hond niet uit. Ook het Faunafonds laat weten op basis van de foto’s geen uitsluitsel te kunnen geven.

Deskundigen zijn het erover eens dat het ontzettend jammer is dat er destijds geen onderzoek ter plaatse heeft plaatsgevonden.

 

Bekijk hier de fotoreportage Wolf verscheurt kalf?

Laatste reacties

 • Zippie

  Deskundigen?!
  In ieder geval weer mosterd na de maaltijd.
  Een gebed zonder einde, met een batterij aan niet onderbouwde veronderstellingen.

 • Marcel v

  Hoezo vooringenomen, bij de eerste wolf in nl buitelden de zelfbenoemde deskundigen over elkaar heen om te bevestigen dat het echt een echte wolf was. Nu blijkt dat die wolven andere dieren opeten nee , och , mischien was het een hondje . Doen wolven zoiets ? Ja tja das de natuur ...

 • jan van den broek

  De deskundigen zijn er nog niet helemaal uit,in Vlodrop kan het een wolf geweest zijn,echter niet de dood gevonden wolf, uit Luttelgeest.
  Dit weet ik zeker.
  Ook dit is gelul,gezwam,klets enz, enz, ik ben dan ook geen kenner, wel van onzin, die allemaal door deskundigen ,geopperd. worden.

 • geintreseerde

  het is maar te hopen dat deze wolven in schaaps kleren elkaar gaan opeten want dan zijn we eraf van al die bemerkingen

 • Romeijn

  Wim Tegels kan nog zolang in Pools wolvengebied hebben gewoond; het blijft speculeren. Wim - ouwe gabber - als je het bewijs rond kan krijgen kom ik langs met een fles Zubrovka.

 • somporn

  Zal wel een loslopende tijger zijn geweest.
  Iedereen die een mening heeft is een deskundige in NL.

 • carg64

  lijkt me typisch een door dassen aangevreten kadaver , zo vind ik meermaals lammeren waar de dassen nog op zitten. na enkele dagen is zo'n kadaver helemaal weg , vossen helpen ook nog een handje. anders zouden er in limburg toch al heel lang wolven huizen!

 • Elevage

  oké, dus je vindt een dood kalf een week nadat er een dode wolf is gevonden.........
  het is zeer spijtig voor de boer en kalf, maar behalve dood en dood is er geen connectie. Nog steeds komkommertijd voor de deskundigen???

 • boeraf

  Als niet deskundige denk ik dat het een vleermuis geweest moet zijn !

 • theorikyreintjes1

  Een klein zoontje van ons die twee jaar is, was in de Efteling geweest. Wat hem hoog zat was da de boze wolf oma had opgegeten! Hij vindt die wolven maar enge beesten. Als een kind van twee dit al vindt, is te hopen dat volwassenen zulke beesten op afstand houden!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.