Home

Nieuws 1369 x bekeken 7 reacties

Chef-kok gaat toch weer voor spreeuw

Cothen - Chef-kok Arjan Smit wil ontheffing aanvragen zodat hij volgend jaar opnieuw spreeuw in restaurant De Pronckheer in het Utrechtse Cothen kan serveren. Een spreeuw is beschermd, maar mag worden afgeschoten als hij schade veroorzaakt. In een restaurant serveren mag dan weer niet, zonder ontheffing.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) vindt dat de spreeuw alleen op de menukaart kan mét een ontheffing. Dat heeft zij geantwoord op Kamervragen.

Smit wil ook ander wild dat wordt bejaagd gaan serveren. "Het gaat ons om het principe dat goed, hoogwaardig vlees wordt weggegooid in plaats van geconsumeerd", zei Smit vrijdag. Hij heeft nu wilde duif op het menu. Ook kraaien en muskusratten komen er volgens hem voor in aanmerking.

Laatste reacties

 • Bison

  Zeker opleiding in China gehad??
  Spreeuw plukken 15 min werk voor 1/2 gram vlees.
  Wat ze al niet doen om gek te wezen.lol

 • jaapjo

  Slimme zet van die man,gratis reclame voor zijn zaak dankzij marianne
  Nu is iedereen de vegaburger van Jaap vergeten

 • PetervanKempen

  Wat een heerlijke man en wat een fantastische publicatie en reclame voor vlees en eerlijke producten uit jacht en schade bestrijding. reclame werkt: ik ga er zo spoedig mogelijk eten. Iemand die zo over voedsel denkt , dat moet wel allemaal lekker zijn.
  Kan ik em gelijk wat kilo's ganzen vlees tegen een matsprijs van een doos hagelpatronen laten verewrken voor zinvol gebruik. Gans is zoveel meer vlees voor zoveel minder plukwerk!.

 • somporn

  Reken maar dat hij een lekker stukje gans kan klaar maken.
  Dus Peter v Kempen,begin maar vast met schieten,velen zullen je dankbaar zijn.

 • Rikkamperman

  Je bent geen zwans wanneer je je tegoed doet aan gans :)

 • josrodenburg

  en dan te bedenken dat een rund met bot breuk weg gegooid word, daar moet je heel wat spreeuwen voor schieten voor de zelfde kilo s

 • abtje

  Hoe kom je daar nu bij Jos? Heb enkele jaren geleden een pink met een gebroken achterpoot gehad. Dierenarts erbij, niet te repareren, levend gekeurd door de dierenarts en in de stal is het beest door de noodslachter geschoten en afgevoerd en verwerkt. Brengt weinig op, maar dier uit lijden verlost is belangrijker.
  En vroeger in de kersenbogaards vingen ze honderden spreeuwen, drukten de borstjes eruit en hadden een koningsmaal. Heb het zelf nooit geproefd :-(

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.