Home

Nieuws

Brussel haalt 180 miljoen euro terug

Brussel – De Europese Commissie vordert in totaal 180 miljoen euro aan landbouwsubsidies terug van acht lidstaten. Aanleiding is overtreding van de regels of gebrekkige controleprocedures. Nederland heeft niets terug te betalen.

Groot-Brittannië moet het diepst in de buidel tasten. Mede als gevolg van zwakheden in het systeem voor perceelsregistratie heeft het land een rekening van bijna 60 miljoen euro gepresenteerd gekregen. Ook in Polen is de registratie van boerenland niet op orde met als gevolg dat de Oost-Europese lidstaat ruim 39 miljoen aan Brussel moet overmaken.

Veel andere landen gingen eveneens in de fout, zij het minder ernstig. Zo moet Denemarken moet 11,5 miljoen euro terug betalen, Slovenië 8,1 miljoen en Duitsland 7,2 miljoen. In de overige lidstaten bleven de terugvorderingen beperkt 5 miljoen. Nederland ontspringt dit keer de dans.

Of registreer je om te kunnen reageren.