Home

Nieuws 602 x bekeken

Brits ex-Vion bedrijf wil naar buitenland

Malton – De Karro Food Group, het vleesbedrijf dat voortkomt uit de Britse varkensvleesactiviteiten van Vion, kijkt voor verdere expansie nadrukkelijk ook naar het buitenland.

Karro kan die expansie oppakken nu het een nieuwe financieringslijn voor 70 miljoen euro heeft geregeld met GE Capital.

Karro is begin dit jaar ontstaan door de management buy-out van Vion’s Britse varkensbedrijf. De financiering werd daarbij geregeld door investeringsbedrijf Endless. Karro heeft inmiddels een forse reorganisatie ondergaan waardoor volgens Endless "de terugkeer naar winstgevendheid is versneld". Vorige week nog deelde Karro mee een vestiging in Wilverscombe te sluiten met een verlies van 113 arbeidsplaatsen. Het bedrijf, dat een omzet draait van rond de 620 miljoen euro, is er bovendien in geslaagd nieuwe klanten binnen te halen.

Karro heeft nu nieuwe middelen aan weten te trekken om een verdere uitbreiding mogelijk te maken. Directeur Seamus Carr: ‘’Vanuit een erg sterke basis en een stabiel financieel platform hebben we nu de vuurkracht om verder te investeren in ons bedrijf, sneller te reageren op kansen en ons marktaandeel te vergroten, niet alleen hier in Groot-Brittannië maar ook in het buitenland.’’ Carr wil bovendien de efficiëntie en de kwaliteit van de hele keten verbeteren, onder meer door nauwer samen te werken met de boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.