Home

Nieuws 13 reacties

Actie tegen afschieten damherten

Amsterdam - De Partij voor de Dieren Amsterdam ontketent een actie tegen het afschieten van damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Onder meer via sociale media wil de partij aantonen dat afschot onnodig is.

De Partij voor de Dieren betreurt de beslissing van het Amsterdamse college om in te grijpen in het gebied. Van grote agrarische schade of schade voor burgers door herten is volgens de partij geen sprake.

De partij kondigde woensdag aan zich te zullen verzetten 'tegen het onnodig doden van wilde dieren'. Volgens de partij tonen cijfers aan dat de damhertenpopulatie de afgelopen jaren stabiel is gebleven en de overlast afneemt. De fractie meent dat de herten geen bedreiging vormen voor verkeer, landbouw en natuur. De gemeente stelt echter dat het aantal damherten in een paar jaar tijd met 550 dieren is toegenomen tot circa 2.000 dit voorjaar.

“Sinds de komst van een hekwerk is het aantal verkeersincidenten spectaculair gedaald en lijkt het aanal klachten af te nemen”, beargumenteert de politieke partij verder. “Ook de landbouw in de omgeving profiteerde van de hekken: in de tweede helft van vorig jaar werd slechts driemaal ongeveer 750 euro geclaimd.”

Laatste reacties

 • boerrick

  Volgens de telegraaf is er in het gebied voedsel voor ongeveer 600 herten. De partij voor de dieren kiest met dit standpunt dus om de gehele populatie honger te laten leiden/ te laten verhongeren, ipv afschieten, vraag me af wat humaner is. Hoop dat ze in de winter 1x gaan kijken.

 • kleitokkers

  Of de partij voor de dieren adopteren en zorgen voor de dieren zodat ze geen overlast veroorzaken. Zij hebben er het meeste verstand van.

 • agratax2

  Mijn eerste reactie bij het lezen van deze kop was;'De PvdD is in het geweer gesprongen'. Geheel tegen hun principe maar in dezen kan mevr. Thieme niet anders.

 • Zippie

  Voor Thieme is er maar 1 uitgangspunt.
  Dieren mogen niet gedood worden, ongeacht de reden of noodzaak.
  Ze zal met die malloten partij van haar altijd verweer hiertegen blijven voeren.
  Onderbouwde argumenten die hebben ze niet.

 • francois xavier

  afschieten maar. hertevlees is heel lekker. en als er teveel zijn komen er ziektes en epidemies.

 • PetervanKempen

  Partij voor de Dieren is niet voor de dieren maar voor de omzet van vegetarische burgers van de man van marianne.
  Partij voor de Dieren heeft graag veel langzaam kreperende dieren die ellendig kort leven met ontstekingen, honger en stress, opgesloten in een te klein biotoop. Hun visitekaartje van de toekomst zijn de Oostvaardersplassen, das pas prima natuur met volop genietende dieren die het heel fijn naar hun zin hebben. Partij voor de Dieren is eigenlijk een speciaal soort watersport vereniging: ze zijn tegen plezierjachten en voor speed boten, vaak in de gaypride, bedoeld om de bijtjes en de voortplanting te redden.
  U begrijpt het niet meer? Logisch, want de krampachtige vermijding van alles wat lijkt op verantwoordelijkheid nemen voor ons bestaan met of ten koste van dieren in onze leefomgeving door deze vega club is ook niet te begrijpen.

 • Jan van het Zand

  Een hert is een runderachtige. Heeft dus ook vier magen. Net als koeien, stieren, schapen en geiten. Tja, die moeten in aantallen terug in Nederland in verband met de opwarming van de aarde. In ieder geval niet uitbreiden. De ammoniakproductie moet naar beneden. Dat geldt niet voor herten. Die mag je net als op de gronden in de Oostvaardersplassen laten verhongeren door ze niet te beheren. Voor de dieren in de gemaakte natuur van Nederland gelden de beperkende maatregelen niet en zetten we de wet welzijn dieren maar op een dood spoor.
  Huil maar niet kleine tekenfilmkijker. Bambi mag blijven leven, ook al krijgt ie een lijdzame pijnlijke hongerdood in de natuurgebieden in Nederland.
  De LACH schiet in tranen voor zoveel dierenleed in de natuurgebieden in Nederland, en dat dierenleed wordt door zichzelf dierenliefhebbers noemende Nederlanders in stand gehouden. Met veel bombarie worden politici gedold om deze vorm van onnodig nieuw dierenleed in stand te houden. En de politici zijn gevoelig voor stemverlies en houden zich afzijdig op een laffe manier nemen zij geen daadkrachtige beslissingen om dierenleed in de natuur te voorkomen of op te heffen.

 • trijnie

  Als de PvdD iets zegt schieten veel mensen op dit forem gelijk in de stress. Als men nu eerst de winter eens af wacht en dan kijkt hoe het met de kuddes herten gaat, dan kan men als het slecht gaat alsnog afschieten. Zoals het in de oostvaardersplassen gaat,vind ik en velen met mij dieronwaardig, maar er zijn daar nog geen aanwijzingen dat het daar dezelfde kant op gaat.

 • J@gertje

  Je wordt op je wenken bediend Trijnie.
  Wethouder Gehrels ( Amsterdam) komt in het voorjaar met een beheerplan voor de damherten. Daarin moet ook staan hoeveel er worden afgeschoten.

  Dus we laten ze gewoon nog een weer winter creperen?

 • trijnie

  Nee jagertje,als de herten er slecht aan toe zijn, kan men alsnog afschieten. Maar ik begrijp dat de jagers dit liever voor de kerstdagen afhandelen....

 • alco1

  Nee trijnie. Herten afschieten die er slecht aan toe zijn , vindt men heel heel heel heel zielig.

 • J@gertje

  @trijnie,
  Je snapt er blijkbaar geen barst van.
  Als er in Syrië stront aan de knikker is en Amerika wil ingrijpen dan staat de Nederlandse politiek gelijk met een delegatie klaar om mee te kunnen praten.
  Als het gaat om het uithongeren van dieren in een natuurgebied zitten diezelfde politieke leiders met de handen in het haar.
  Omdat ze eenvoudigweg geen kleur durven te bekennen.

 • J@gertje

  Wildbeheer is ingijpen waneer dat nodig is en populatiebeheer naar draagkracht van het leefgebied.
  Daar heeft afhandelen voor de kerstdagen helemaal niets mee te maken.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.