Home

Nieuws 303 x bekeken

Aantal 'flexibele' uitzenduren weer gedaald

Den Haag - Het aantal gewerkte uren door zogeheten flexibele uitzendkrachten is in het tweede kwartaal van dit jaar met 1,6 procent gedaald ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. Het is het vijfde achtereenvolgende kwartaal met een daling. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft gepubliceerd.

Het gaat om uitzendkrachten die voor uitzendorganisaties werken op contractbasis, zonder regulier dienstverband. "Een stijging of daling hierin geeft vaak als eerste aan of er wel of niet sprake is van een economische opleving", zegt een econoom van het CBS.

In het segment uitzendkrachten met een dienstverband, vaak mensen die voor langere tijd zijn gedetacheerd bij een bedrijf, steeg het aantal uitzenduren met 2,7 procent vergeleken met het eerste kwartaal. De stijging zorgde in het tweede kwartaal voor een kleine plus (0,4 procent) van het totaal aantal gewerkte uitzenduren.

Of registreer je om te kunnen reageren.