Home

Nieuws

Yara boekt minder winst met recordafzet

Oslo - Kunstmestfabrikant Yara heeft een sterk tweede kwartaal gedraaid met recordcijfers bij de afzet, zo stelt het concern vast in zijn financiële berichtgeving. Het prijsniveau ligt echter een stuk lager dan vorig jaar. Dat is terug te zien in de omzet, die ten opzichte van dezelfde periode in 2012 licht daalde naar een kleine 3 miljard euro.

Over het eerste halfjaar wist het Noorse concern nog een lichte omzetgroei te bewerkstelligen, naar 5,6 miljard euro. Het operationele resultaat daalde daarentegen naar 668 miljoen euro. Dat is tegen de 150 miljoen euro minder dan vorig jaar. De vooruitzichten voor de vraag op de kunstmestmarkt blijven volgens de Noren goed, dankzij de opwaartse ontwikkeling van de prijzen die boeren krijgen voor hun output.

Of registreer je om te kunnen reageren.