Home

Nieuws 1919 x bekeken 5 reacties

Weer twee aanhoudingen voor 'ponypletten'

Rijswijk - De politie heeft donderdag een man van 57 en een 58-jarige vrouw aangehouden als verdachten van het maken van een video waarin een pony ernstig wordt mishandeld. Dat meldde de politie.

De verdachten komen uit Lochem en hebben zichzelf op het bureau gemeld. Woensdag hield de politie al een 57-jarige verdachte uit Alkmaar aan.

In de video, die op een internationale website staat, is te zien hoe een zwaarlijvige vrouw met een zweep op een kleine shetlandpony zit. Nadat het dier onder het gewicht van de zwartgeklede vrouw door de hoeven is gezakt, rookt ze voldaan een sigaret.

De aanhoudingen zijn verricht op verzoek van de Dierenpolitie Noord-Holland. Die onderzoekt de rol van het drietal bij het maken van de video. Ook wordt er gekeken naar andere video’s. De politie sluit meer aanhoudingen in de zaak niet uit. De dierenpolitie liet eerder al weten te vermoeden dat de perverse beelden in Nederland zijn gemaakt. De vrouw krijgt in het Nederlands aanwijzingen van de cameraman.

Sinds de melding woensdag dat de video op internet circuleert, zijn volgens de politie meerdere mensen via internet en telefonisch bedreigd en beledigd die niets met deze dierenmishandeling te maken hebben.

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over de ponyvideo.

Laatste reacties

 • sneek1

  keihard aanpakken die mensen

 • ...............

  Wie heeft er nog een olifant!!

 • J@gertje

  Ik heb een stukje van het filmpje via een link op Omroep Gelderland bekeken, en het is gewoon diep triest.
  Dit soort zieke mensen mogen NOOIT meer aan de samenleving deelnemen.

 • trijnie

  Smeerlappen, als ik er op dat moment was geweest, had ik geen knuppel in mijn handen moeten hebben want met knuppel werd het wel een aantal jaartjes zitten voor mij.

 • PetervanKempen

  Schokkend
  Diep triest dat dit anno nu nog kan en dat er zieke geesten zijn die dit soort filmpjes nog leuk vinden ook.
  Als we maar niet elke paardrijder nu zo gaan typeren, als ook bij voetbal supportes met hooligans, en Jagers met Tableau Schieters.
  publiekelijk berechten denk ik, streng vonnissen (portemonne leegmaken!) dan en daarna Heeeeeeeel lang liefdadig werk straf in een dieren asyl, kinder boerderij oid en pas na 1000 handtekeningen dat ze door omstanders/maatschappij vergeven zijn weer loslaten (moet helaas toch een keer)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.