Home

Nieuws 558 x bekeken 1 reactie

Voorspelde regen gaat waterpeil niet helpen

Arnhem/Den Haag - De regen die volgens de weersverwachting de komende dagen hier en daar gaat vallen, zal niet voldoende zijn om het zakkende waterpeil in rivieren, kanalen en sloten weer te laten stijgen. Daarvoor valt de regen te lokaal en wordt er te weinig neerslag verwacht. Dat meldt de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) in een droogtebericht.

Volgens de LCW is de waterstand in Rijn en Maas voldoende, maar daalt het waterpeil wel. Rijkswaterstaat houdt in het IJsselmeer en het Markermeer extra water vast en laat de boezems en polders in West-Nederland maximaal vollopen om een zoetwatervoorraad aan te leggen.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    wat een stemmingmakerij, zal wel op een compleet beregeningsverbod uitdraaien terwijl er niks aan de hand is, als we nu iets ruimte in de grond maken kan er als er overvloedige neerslag is dit als buffer dienen, maar de geleerde doen liever intresant over problemen die ze zelf scheppen

Of registreer je om te kunnen reageren.