Home

Nieuws 2 reacties

Voltallige Kamer tegen subsidies aan stierenvechtsector

Den Haag – De Tweede Kamer wil dat er geen landbouwsubsidies meer worden uitgegeven aan de Spaanse stierenvechtsector. De voltallige Kamer steunde een motie van Marianne Thieme (PvdD) waarin ze de regering vraagt om zich in Brussel in te zetten om een einde te maken aan de subsidieverstrekking aan deze sector.

Europarlementariër Thijs Berman (PvdA) reageert verbaasd op de motie. "Er is al jaren geen EU subsidie meer specifiek voor vechtstierenfokkers. Dat was allang besloten", aldus Berman via Twitter. Hij geeft aan dat de stierenfokkers wel inkomenssteun krijgen.

Laatste reacties

  • joannes

    Die Thieme snapt er niets van en verdiept zich ook nergens in, dat blijkt maar weer uit zo´n aktie. Is er een rundvee tak die haar dieren in de vrije natuur met veel terrein inclusief bomen en heuvelruggen laat opgroeien is het weer niet goed. Weet ze wel dat deze tak absoluut extensief is en de vechtstieren zo´n 5 jaar zijn voordat ze hun eer mogen verdedigen en een plaatsje in de historie kunnen verdienen. Een plaats waar er mogelijk na 50 jaar nog aan gerefereerd wordt. De koeien hebben helemaal een leven zoals Thieme dat zou willen in haar propaganda. Ze lopen hun hele leven in de kudde in de natuur - en krijgen zeker voldoende ook in schrale tijden dit in tegenstelling tot die Nederlandse in de namaak natuur- . Ze misbruikt het oppervlakkige verhaal van de man die met een kansloze stier vecht voor haar eigen populariteit. Ze provoceert weer dat die onschuldige haastige burger zich een mening laat opdringen die na enige studie en geschiedeniskennis kennis compleet omvalt. In al haar objectieven scoort de Spaanse vechtstier houderij een 10 voor de kwaliteit van zijn leven inclusief de doodsstrijd. Een strijd waarin hij op leven en dood de strijd aangaat met 600 kg brute kracht en 5 jaar levenservaring tegen een stierenvechter die hooguit 80 kg weegt en vlug als water moet zijn want hij kan dat ventje in een wimp op de hoorns spietsen.

  • slutter

    Wat die doodstrijd betreft,schiet je door Joannes.

Of registreer je om te kunnen reageren.