Home

Nieuws 866 x bekeken 2 reacties

Van Aartsen: sector heeft eigen minister nodig

Den Haag – De opheffing van het ministerie van landbouw als zelfstandig departement twee jaar geleden heeft de agrarische sector geen goed gedaan. Dat betoogt voormalig landbouwminister Jozias van Aartsen (VVD) .

Volgens de burgemeester van Den Haag hebben boeren en tuinders een eigen minister nodig die zowel in Den Haag als in Brussel hun belangen kan verdedigen. Het huidige staatssecretariaat vindt hij te mager. “Al mag zo’n persoon zich in het buitenland minister noemen, in de Europese Unie heeft Nederland echt een 'full-dressed’ bewindsman nodig”, zegt Van Aartsen. “Ook in de ministerraad heeft de sector een serieus belang te bevechten, waarvoor een eigen minister nodig is.”

Van Aartsen was tussen 1994 en 1998 minister van landbouw in het kabinet Kok-I. Als eerste niet-confessioneel in tijden op die post oogstte hij veel kritiek uit agrarische hoek. Met name zijn aanpak van de varkenshouderij stuitte op verzet. “Ik heb maandenlang met beveiligers door het land gereisd”. Niettemin zegt hij met tevredenheid terug te kijken op de wijze waarop hij destijds die sector heeft geherstructureerd.

Het volledige interview met Van Aartsen staat donderdag Boerderij Vandaag.

Laatste reacties

  • boerkebrabant

    nou, aan een minister die van mij 12 % duur gekochten varkensrechten heeft gestolen heb je ook wat aan!

  • schoenmakers1

    beter geen minister als een van het caliber aartsen, als er wel een hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.