Home

Nieuws 859 x bekeken

VS: verbod op grondstofhandel banken

Washington - De Amerikaanse autoriteiten overwegen om een verbod in te stellen op de handel in grondstoffen door banken. Dat meldde de krant Financial Times zondag op basis van bronnen.

Hoge functionarissen van de Federal Reserve zouden de afgelopen weken de zaak met banken hebben besproken. Daarmee zou een einde komen aan de lucratieve handel in onder meer olie en gas door instellingen als Barclays, Goldman Sachs en Morgan Stanley, schreef de krant.

Federal Reserve zou een verbod kunnen uitvaardigen voor banken om grondstoffen in hun bezit te hebben. Toestemming hiervoor werd overigens pas na 2003 verleend. Handel in contracten voor grondstoffen zou wel toegestaan blijven.

Volgens toezichthouders zou er sprake kunnen zijn van belangenverstrengeling en concurrentievervalsing als banken zowel de fysieke handel als de financiële kanten van de markt in handen hebben. De financiële instellingen wijzen erop dat de handel in grondstoffen hun begrip van de materie bevordert en de service aan klanten daardoor verbetert.

Of registreer je om te kunnen reageren.