Home

Nieuws

Spanghero neemt Spanghero over

Carcasonne - Het Franse vleesbedrijf Spanghero, dat in ernstige problemen was geraakt door het paardenvleesschandaal, wordt overgenomen door Laurent Spanghero (74). Hij richtte het bedrijf in Castelnaudary begin jaren zeventig op maar verkocht dat in 2009 wegens financiële problemen voor 1 euro aan de Frans-Baskische coöperatie Luc Berri. Spanghero hoopt 90 van de huidige 230 banen bij het bedrijf te kunnen behouden.

Het bod van Spanghero was als enige op tafel gebleven nadat enkele andere Franse voedingsbedrijven van de overname afzagen. De handelsrechter in Carcasonne heeft het bod daarom uiteindelijk geaccepteerd. Spanghero werkt daarbij samen met een plaatselijke projectontwikkelaar en een durfinvesteerder en heeft toegezegd het bedrijf de eerstkomende vijf jaar niet opnieuw te verkopen. Ondanks de overname door de naamgever verdwijnt de handelsnaam Spanghero. Het vleesbedrijf was in problemen gekomen doordat het rundvlees had vermengd met paardenvlees dat volgens de Fransen was geleverd door de Nederlandse handelaar Draap. Vlak voor die problemen bood Spanghero nog werk aan 450 mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.