Home

Nieuws 4 reacties

Schouwen tegen windmolenpark

Zierikzee - De gemeente Schouwen-Duiveland is tegenstander van de komst van een windmolenpark in zee binnen de 12-mijlszone voor de Kop van Schouwen.

Het college denkt dat de komst van een windmolenpark negatieve gevolgen heeft voor de kwaliteit van het 'toeristisch product'.

Het college van B en W heeft dat in een brief laten weten aan het ministerie van Economische Zaken, zegt een woordvoerster van de gemeente woensdag.

De Rijksoverheid wees onlangs vijf locaties in zee aan, waar onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van de aanleg van een groot windmolenpark. Een gebied voor de kust van Schouwen is één van die locaties.

Laatste reacties

 • sallandseboer

  Goede zaak, de landschap vervuilende tribunes moeten overal geweigerd worden.

  Het zijn bovendien niet eens concurrerende dingen! Akzo-Nobel en andere grote bedrijven overwegen zelfs om vestigingen te verplaatsen, dit omdat door die maffe windmolens de prijs opgedreven wordt.

 • CropdusterNL

  Inderdaad..laten ze windturbines maar rond het binnenhof zetten..wedden dat ze gek worden van het monotone gezoem..

 • info249

  Het is natuurlijk wel zo dat je wat af moet weten van energie .Elke Nederlander subsidieert de conversationeel energie {kolen en gas} met 340 euro denk het aanleggen van havens maar ook gewoon op kolen distributie van stroom .Europees is dat 180 miljard .Als de transitie naar duurzaam mogelijk wilt maken moet je daar als het ware over heen subsidiëren . mij voorstel is dan ook maak een gelijk speelveld voor duurzaam

 • somporn

  Iedereen wil duurzaam,eten alleen biologisch en al helemaal geen vlees als ze je mag geloven,hebben het liefst dat de landbouw verdwijnt uit NL.
  Maar als er dan een duurzaam ding gebouwd moet worden dan niet in mijn achtertuin.Hoe hypocriet kun je zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.