Home

Nieuws 1704 x bekeken 8 reacties

'Schoolhoofd dwong scholieren tot eten gif'

New Delhi - De directrice van een school in het Indiase dorp Gandamal zou tegenstribbelende kinderen hebben gedwongen een maaltijd te eten die vermoedelijk landbouwgif bevatte.

De vrouw sloeg waarschuwingen van een schoolkok en protesten van kinderen in de wind, berichtten Indiase media zondag.

Meer dan twintig kinderen uit het dorp overleden onlangs na het eten van de gratis lunch op de school. De zaak leidde in India tot een landelijke discussie over de slechte kwaliteit van schoolmaaltijden. Uit onderzoek van de overheid blijkt dat vermoedelijk pesticiden in de kookolie zaten.

Onderzoekers vellen volgens overheidsbronnen een vernietigend oordeel over het schoolhoofd. Kinderen die klaagden dat het eten er vreemd uitzag, moesten de maaltijd toch opeten. Ook een protesterende schoolkok werd genegeerd. Het schoolhoofd zou hebben volgehouden dat het eten prima was, omdat de olie was gekocht in de winkel van haar man.

Toen de scholieren en een kok vervolgens ziek werden, sloeg het schoolhoofd op de vlucht. Daardoor zou veel tijd verloren zijn gegaan voordat de kinderen naar het ziekenhuis werden gebracht. De politie zoekt nog naar de directrice en haar echtgenoot.

Laatste reacties

 • Mozes

  En dan maken sommigen in Nederland zich zorgen over de kwaliteit van voedsel.

 • agratax2

  Het is interessant om te weten ' Hoe het gif in de voedings olie is gekomen' . Is het er in gestopt om welke reden dan ook of is het als gevolg van Bt modificatie in de olie terecht gekomen?

 • jordi 1455

  dit bewijst dat veganistisch eten ook niet zo veilig is als de veganisten beweren.

 • info275

  @agratax1 De kooolie was opgeslagen in vaten waarin eerst een insecticide had gezeten. In India wordt alles hergebruikt. Tja.....

 • agratax2

  info275. Als je gelijk hebt is duidelijk waar de fout zit en wie verantwoordelijk. Hergebruik van fust blijkt dan levensgevaarlijk te (kunnen) zijn. En onze regentenons maar wijzen op de voordelen van hergebruik van alles en nog wat.

 • boerderij12

  een woord voor schandalig

 • somporn

  Het zal je kind maar zijn,maar ja, hier ging de winst van het schoolhoofd voor op de gezondheid van de leerlingen.
  Daarom wordt het ook eens tijd dat de gewone burger eens meer respect en begrip krijgt voor de NL landbouw en dat ze dankbaar zijn voor de topkwaliteit die ze krijgen.

 • podolski

  dit heeft toch niets met boeren en voeding te maken.
  In India zijn ze gewoon knettergek, ze verbranden er ook bruiden en weduwen enzo.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.