Home

Nieuws 1464 x bekeken 6 reacties

Rendac zet extra capaciteit in vanwege warmte

Son – Rendac zet extra vrachtwagens en chauffeurs in om tijdens het warme weer kadavers nog sneller op te kunnen halen. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf.

“Het is voor iedereen vervelend als bij het warme weer dieren te lang blijven liggen. We zetten daarom extra capaciteit in om kadavers zo snel mogelijk op te kunnen halen.”

Wettelijk moeten kadavers binnen 24 uur worden opgehaald. Dat gebeurt nu zo snel mogelijk. “We hebben een heel slim computersysteem. Als een chauffeur toevallig in de buurt is van een nieuw melding, wordt deze direct in zijn systeem gezet, zodat hij het kadaver gelijk op kan halen”, legt de woordvoerder uit. De kadaverophaaldienst en -verwerker krijgt ook meer meldingen dan bij koelere weersomstandigheden. Hoeveel extra meldingen er zijn kan het bedrijf niet zeggen.

Laatste reacties

 • dekok

  dat mag ik hopen , donderdagavond nuka opgegeven zondag konden we niet meer buiten zitten van de stank eindelijk maandag opgehaald

 • ...............

  Buik open snijden, stinkt ie niet meer.

 • harmelling

  Dat moet dan nog gebeuren.
  Vrijdagmiddag een kalf opgegeven en maandag (22 juli) pas om 15.30 uur opgehaald.
  Lucht was niet meer te harden.
  Niet binnen 24 uur maar na 72 uur gehaald. • blauwekei

  Zwart plastic dubbel er overheen leggen en liefst in deschaduw.

 • j.haas1

  Vrijdagmorgen groot varken dood, mailtje naar Rendac of er zaterdag opgehaald wordt ivm warmte. Reactie dat dit niet het geval is ( zaterdag niet warm genoeg ( zondag en vrijdag tellen blijkbaar niet ). Gevolg zondag stinkend kadaver dat maandag bijna uit elkaar valt. Hoezo kortzichtig bezig.

 • Han

  Ik vind het ook niet normaal dat de kadavers afgelopen weekend niet zijn opgehaald.
  Ik heb ook vrijdag 2 varkens en de ton opgegeven via internet in de veronderstelling dat hij zaterdag werd opgehaald met dit weer.
  Dus zatdagavond maar weerggehaald bij de weg deksel stond al open van de ton terug in de koeling gezet.
  Alleen de varkens kunnen niet in de koeling.
  Gisteravond om 20.30 uur werd het eindelijk opgehaald schandalig wat een stank en zooi.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.