Home

Nieuws 11 reacties

Polen blijft bij verbod rituele slacht

Warschau – Onverdoofde rituele slacht blijft in Polen verboden. Een poging om weer volgens Joodse en Islamitische voorschriften te mogen slachten, werd door het Poolse parlement verworpen.

De wet die onverdoofde rituele slacht verbiedt, werd in januari in Polen aangenomen. De regering van premier Donald Tusk wilde het verbod terugdraaien, omdat Polen voor het verbod voor 3 miljoen euro aan koosjer en halal-geslacht vlees naar Israël en Turkije exporteerde.  Joodse organisaties hebben boos gereageerd op het besluit om het verbod te handhaven.

Laatste reacties

 • Bison

  Pet af voor de polen.
  Als die Joden en Muslims geen dieren willen slachten zonder ze eerst dood te martelen dan vreten ze maar geen vlees.

 • jan1966

  Adolf Hitler zou het met je eens geweest zijn Bison

 • vandenengel@encon.info

  Om lieden als Adolf, Mao of Stalin bij deze diskussie te halen lijkt nergens op.
  Maar als het financiele nadeel voor heel Polen slechts € 3.000.000 is dat zo slecht nog niet. Ik eet graag vlees maar wil eigenlijk geen onverdoofd vlees eten. Vlees uit landen waar niet ritueel geslacht wordt heeft dan sowieso mijn voorkeur en ik denk dat met mij velen daar net zo over denken. Daarom is het voor Nederland van belang dat er een etikettering komt waar op wordt aangegeven ritueel geslacht of niet.
  Tegenwoordig wordt uit kostenoverwegingen veel meer ritueel geslacht dan de vraag is. Ik wil het graag terugdraaien niet ritueel slachten wordt weer de standaard en ritueel slachten is de uitzondering die wellicht ook duurder uitvalt.

 • Miriamnu

  Bison!!! Je hebt helemaal gelijk!! Oprotten met die religieuze onzin

 • Miriamnu

  Jij ook, vandenengel. Heel goed!!! Wat minder vlees eten is trouwens ook een goed idee. Het kan best wel wat minder allemaal!!

 • Piet, Midden-Europa

  Wat een niveau zeg. Bison en Miriamnu wat jullie propageren heeft niets met respect voor anders denkenden te maken. Trouwens ritueel slachten is voor de ortodoxe Joden de halsslag ader met een vlijmscherpmes doorsnijden. In westerse slachterijen worden voor het slachten van rundvee pistolen gebruikt en/of een flinke dosis elektriciteit bij varkens.

 • Aalsmeer451

  In Spanje heb ik zonder het te weten altyd ritueel geslacht.Met een vlymscherp mes snel de strot doorsnyden en daarna met de knie hard drukken achter de longen en alles is voor elkaar.Een kwestie van secondes.Ik heb het nu over geiten en schapen.Varkens gaven we een dreun met een moker op het voorhoofd.
  Daarna de keel door snyden en de knieën achter de longen om zoveel mogenlyk bloed er uit te persen en zo hebben de boeren het honderden jaren zo gedaan.
  Je kan een dier doden zonder dat hy het in de gaten heeft.Zonder onnodig lyden.

 • fjam

  Amen.

 • Piet, Midden-Europa

  Kijk @Bison en @Miriamnu, lees de reactie van Aalsmeer 451 # 7 !!!... Vermoedelijk doet niet een (1) slachterij het beter !!!...

 • agratax2

  Als de Polen de rituele slacht uit principe verwerpen, kan ik er alleen maar respect voor hebben. Zij geven principe voorrang boven geld, iets wat in veel landen als een doddzonde wordt gezien. Zouden de Polen inderdaad nog een ' echt' geloof aanhangen, waar principes gelden? Geloven veel andere naties (bv. Nederland) dat geld heilig is? Ik zou zeggen wie ritueel moet / wil slachten uit geloofsovertuiging doet dat maar zelf in zijn eigen omgeving.

 • trijnie

  Wist niet dat de Polen schijnbaar op dit gebied een hogere beschaving hebben dan de Nederlanders.
  Ik begrijp niet dat deze gruwel nog mag in nederland.
  En Aalsmeer en piet, hoe zouden jullie afgemaakt willen worden? Op z'n Pools of liever toch...........???????

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.