Home

Nieuws

Pinguin boekt 2,4 procent omzetgroei

Gent – Groenteverwerker Greenyard Foods, voorheen Pinguin, heeft het afgelopen kwartaal 2,4 procent meer omzet geboekt.

De omzet van het Vlaamse bedrijf kwam uit 149 miljoen euro. Zowel de conserven als de diepvriesgroenten realiseerden groei.
De divisie die diepvriesgroente maakt zag de omzet 2,3 procent toenemen. Prijzen stonden onder druk terwijl het verkochte volume 3,2 procent is toegenomen. De conservendivisie zag de omzet groeien door zowel een hoger verkoopvolume als licht toegenomen prijzen.
De onderneming stelt dat de aangekondigde aankoop van de gehuurde productielocatie in het Britse Boston van GW Padley succesvol is afgerond. Greenyard Foods betaald voor het gebouw en de terreinen 4,6 miljoen Britse pond (5,3 miljoen euro).
De aardappeldivisie Lutosa is per 31 mei 2013 verkocht aan McCain, voor 225 miljoen euro. Daarom wordt nu slechts gerapporteerd over 2 maanden. In de 2 maanden werd een omzet gerealiseerd van 51,4 miljoen euro. Met de overname versterkt McCain haar leidende positie in Europa, vóór spelers als Simplot, Lamb Weston en Findus.

Of registreer je om te kunnen reageren.