Home

Nieuws

Overslag agribulk in Rotterdamse haven toegenomen

Rotterdam - Het eerste halfjaar van 2013 passeerde 2,3 procent meer agribulk de Rotterdamse haven: 4.239.000 ton tegen 4.145.000 vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die president-directeur Hans Smits van de Rotterdamse haven donderdag presenteerde.

Het totaalplaatje van de overslag is wat somberder, aldus Smits. De goederenoverslag nam 0,9 procent af ten opzichte van het eerste halfjaar 2012. Vooral ruwe olie werd minder verscheept. Andere sectoren konden dit onvoldoende compenseren.

Het financieel resultaat van het Havenbedrijf Rotterdam bleef daarentegen wel vrijwel gelijk, aldus Smits. De inkomsten uit zeehavengeld namen vooral af door een gematigd tarievenbeleid en de overslagdaling. Daar stond een toename van de grondopbrengsten tegenover, vooral veroorzaakt door nieuwe uitgiften.

Of registreer je om te kunnen reageren.