Home

Nieuws 6087 x bekeken

Overname Victoria Mengvoerders door Fransen Gerrits

Erp/Veghel - Mengvoerbedrijf Fransen Gerrits neemt Victoria Mengvoeders (Jan van Heeswijk Veghel) over. Beide familiebedrijven geven aan in de afgelopen jaren hun marktaandeel in de varkens- en rundveevoersector sterk te hebben uitgebreid. Binnen de nieuwe organisatie Fransen Gerrits-Victoria zal de verkoop van rundvee- en konijnenvoeders gebeuren onder de naam Victoria. De varkensvoeders worden verkocht onder de naam Fransen Gerrits.

Na goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt zullen de samenvoeging en de positionering van het bedrijf worden opgestart. Om dit te kunnen realiseren verwerft Fransen Gerrits 100 procent van de aandelen in Victoria Mengvoeders. Naar verwachting zal in het voorjaar van 2014 het proces worden voltooid.

Fransen Gerrits, actief in de Zuid-Nederlandse mengvoermarkt, produceert jaarlijks 500.000 ton mengvoer voor rundvee en varkens met een omzet van 160 miljoen euro. Er werken 112 fulltime medewerkers verdeeld over meerdere productielocaties en een op- en overslagbedrijf.

Jan van Heeswijk Veghel is eveneens actief op de Zuid-Nederlandse mengvoermarkt. Daarnaast is het bedrijf met Vikra Futter actief op de Duitse markt. Het bedrijf verkoopt jaarlijks 200.000 ton mengvoer met een omzet van 75 miljoen euro. Bij het bedrijf zijn 40 fulltime medewerkers in dienst.

Of registreer je om te kunnen reageren.