Home

Nieuws 986 x bekeken 2 reacties

Oostelijke boeren moeten zelf op water letten

Zwolle - Boeren in Oost-Nederland moeten vooralsnog zelf opletten of ze nog water uit sloten en beken kunnen gebruiken om hun land te beregenen. Zodra het water in een sloot langs hun land niet meer over de stuw loopt, geldt een verbod.

Vijf waterschappen in het oosten van het land hebben in juni nieuw beregeningsbeleid vastgesteld. Nu het aanhoudend droog is en blijft, wordt dat beleid voor het eerst in de praktijk uitgeprobeerd. Pas als het extreem droog wordt komen de afzonderlijke waterschappen eventueel met extra maatregelen, aldus het schap Groot Salland.

Laatste reacties

  • marc47

    als het nodig is komt er geen water, als het nat is laten ze je verzuipen,zeg mijn lidmaatschap op !

  • melkkoeienboer

    hier is het niet veel beter

Of registreer je om te kunnen reageren.