Home

Nieuws 1 reactie

Onweersbuien zetten hittegolf op de tocht

Rijswijk - Het is onzeker of Nederland een hittegolf gaat beleven. De onweersbuien die woensdag worden verwacht, kunnen roet in het eten gooien, zeggen meteorologen.

Voor een landelijke hittegolf zijn 5 dagen op rij temperaturen hoger dan 25 graden nodig in De Bilt. Daarvan moeten er minimaal drie warmer dan 30 graden zijn. De laatste hittegolf was in 2006.

Tot nu toe lopen we op schema met drie dagen boven de 30 graden op zondag, maandag, en naar verwachting dinsdag. Maar woensdag zou het bewolkt worden en mede door de voorziene onweersbuien gaat het erom spannen of het kwik boven de 25 graden komt, laten Weeronline.nl en Weerplaza.nl weten.

Wordt het woensdag in De Bilt toch 25 graden dan komt het met de hittegolf waarschijnlijk wel goed omdat de temperatuur donderdag volgens de weervoorspellers wel boven deze marge zal uitkomen. Op z'n vroegst kunnen we donderdag spreken van een landelijke hittegolf.

Eén reactie

  • ikkethuis

    dan maar geen hitte golf

Of registreer je om te kunnen reageren.