Home

Nieuws 2 reacties

Nieuwe mestwet volgende week naar de Tweede Kamer

Den Haag – De Raad van State heeft haar advies klaar over de nieuwe mestwet. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

Dijksma verwacht het wetsvoorstel op 8 of 9 juli naar de Tweede Kamer te kunnen sturen, zodat de Kamer het in behandeling kan nemen. In een procedurevergadering heeft de Kamer deze week besloten om na het zomerreces, in september, de wet te behandelen.

Dijksma wil proberen om de wet nog voor het einde van het jaar door de Tweede en Eerste Kamer te loodsen, zodat de wet per 1 januari 2014 van kracht kan worden. Dit is van belang om de sector al te laten wennen aan de verplichte mestverwerking, terwijl de veehouderij nog begrensd is door melkquotum en dierrechten.

Laatste reacties

  • koestal

    Dat wordt dus even wennen

  • antibioticasyndicaat

    Misschien kan Dijksma dan ook gelijk uitleggen waar die 20% 'verdwenen' varkensmest gebleven is?

Of registreer je om te kunnen reageren.