Home

Nieuws 1510 x bekeken 1 reactielaatste update:2 aug 2013

Nedap boekt minder winst

Groenlo - De opbrengsten van Nedap waren over het eerste halfjaar van 2013 met 82 miljoen euro 1,7 miljoen euro lager dan vorig jaar. De winst na belastingen daalde van 6,6 miljoen naar 5,1 miljoen euro. De opbrengsten van de marktgroep Livestock Management bleven zowel in de rundveehouderij als in de varkenshouderij achter bij vorig jaar.

De flinke toename van de opbrengsten in het afgelopen jaar bij de agrarische marktgroep heeft geleid tot enige voorraadvorming in de logistieke keten. Daarnaast is de investeringsgolf in de zeugenhouderij vanwege nieuwe EU-wet- en regelgeving voorbij. Ook de hogere lasten voor de veehouder vanwege gestegen voerprijzen en de relatief lange winter op het noordelijk halfrond - waardoor vertraging ontstond bij de bouw van nieuwe stallen - waren volgens het bedrijf redenen voor de teruggelopen opbrengsten.

Eén reactie

  • el

    Good job NEDAP!

Of registreer je om te kunnen reageren.