Home

Nieuws 3499 x bekeken 2 reacties

Ministerie moet reiskosten boer betalen

Den Haag - Hoewel het ministerie van Economische Zaken op alle punten gelijk kreeg, moet het van de rechter toch de reiskosten en de griffiekosten voor een boer betalen.

Bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven maakte de boer bezwaar tegen de manier waarop hij door medewerkers van de Dienst Regelingen was behandeld bij een discussie over de omvang van een perceel dat hij had aangemeld voor de toeslagrechten.

Over de hoogte van de bedrijfstoeslag (ruim 25.000 euro) bestond tussen de boer en het ministerie uiteindelijk geen discussie meer, maar wel over de vraag wie de kosten van de gps-meting moest betalen. Het ministerie had de rekening voor het opmeten van het perceel deels betaald, volgens een vaststaand tarief van 15 euro per hectare. Maar daarmee was de rekening niet geheel betaald.

Volgens de rechter hoefde het ministerie niet meer te doen; evenmin was sprake van een trage behandeling van de zaak of van onjuiste behandeling door Dienst Regelingen. Het ministerie kreeg gelijk, maar de rechter zag wel aanleiding de minister te veroordelen in de kosten van boer in de beroepsprocedure: 302 euro aan griffierechten en 105 euro aan reis- en aanwezigheidskosten.

Laatste reacties

  • steamfull

    en hun meet toestel werkt zelfs niet correct ; zelf meegemaakt, kon je heel goed zien op luchtfoto waar ze de opmeting hadden geprojecteerd

  • Dutchdeutz

    Hebben ze geen meetlint meer ??

Of registreer je om te kunnen reageren.