Home

Nieuws 453 x bekeken

Miljoen subsidie voor onderzoek naar ammoniakreductie

Den Haag – Het ministerie van Economische Zaken stelt 1 miljoen euro subsidie beschikbaar voor praktijknetwerken die zich richten op vermindering van ammoniakuitstoot.

Doel van de subsidie is om de uitstoot van ammoniak uit de landbouw te verminderen. De projecten moeten gericht zijn op reductie van ammoniak door bijvoorbeeld maatregelen op het gebied van management, stalsystemen, voer of het uitrijden van dierlijke mest.  De maatregelen moeten verder gaan dan de wettelijke eisen of de gangbare normen.
De subsidie kan van 15 augustus tot en met 16 september worden aangevraagd door praktijknetwerken van ten minste acht deelnemers. Hiervan moet ten minste één landbouwbedrijf zijn. Een onafhankelijke beoordelingscommissie beoordeelt na de aanvraagperiode alle ingediende subsidieaanvragen. Zij rangschikt de projecten en bepaalt welke projecten subsidie krijgen. Via de subsidie wordt maximaal 70 procent van de kosten vergoed, de rest moet het netwerk zelf bekostigen. Voor de subsidie geldt een minimaal bedrag van 100.000 euro en een maximum van 250.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.