Home

Nieuws 404 x bekeken 3 reacties

'Meer maatregelen nodig voor natuurbehoud'

Wageningen - Verzuring, verdroging, vermesting en versnippering. Maar liefst twee derde van de natuurgebieden in Nederland heeft last van op zijn minst één van deze problemen.

Dat schrijft Alterra, een aan de Universiteit van Wageningen verbonden onderzoeksinstituut, woensdag op de website Natuurbericht.nl.

Volgens Alterra zijn er extra maatregelen nodig om de condities voor natuur te verbeteren, bovenop de maatregelen die sinds de jaren 80 van de vorige eeuw al zijn genomen door de overheid. Er kan bijvoorbeeld worden aangestuurd op een meer duurzame vorm van 'agrarische bedrijfsvoering'.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van het Nederlandse natuurgebied gezond is. Bovendien is er geen enkel gebied waar alle vier de problemen opspelen, al zijn er vooral op de Veluwe en in het noorden van het land wel regio's waar de natuur last heeft van een combinatie van twee factoren. Het minst komt verzuring voor, terwijl verdroging bijna gemeengoed is.

Laatste reacties

  • info58

    WUR zorgt weer voor eigen werk

  • schoenmakers1

    zouden ook de doelen kunnen bijstellen naar realistischere doelen, kan gewoon iedereen naast elkaar leven zonder last van elkaar te hebben, waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?

  • GerJoVi omgevingsadvies

    Het grootste probleem is dat de overheid deze gebieden laat verloederen. Boeren werken nu eenmaal veel harder en kunnen het landschap netjes houden. Met de komst van al die onbeheerde natuurgebieden neemt het aantal infectieziekten onder mensen enorm toe. Steeds meer mensen hebben kuurtjes nodig. Daar hoor je in de media maar weinig over.

Of registreer je om te kunnen reageren.