Home

Nieuws 613 x bekeken

Meer gebruik gemaakt van innovatieregelingen

Den Haag - In 2012 hebben opnieuw meer bedrijven gebruik gemaakt van fiscaal voordeel voor investeringen in onderzoek en innovatie. Dat blijkt uit een overzicht van Agentschap NL, van het ministerie van Economische Zaken.

In 2012 maakten 22.220 ondernemingen gebruik van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO), 8 procent meer dan in 2011. 13.860 bedrijven maakten daarnaast gebruik van de Research & Development Aftrek (RDA).  In 2012 werd in totaal  5,9 miljard euro aan privaat onderzoek  ondersteund. Het gebruik van de regelingen is de laatste vijf jaar gestegen.

De regeling is open gesteld voor alle soorten bedrijven die speur- en ontwikkelingswerk (laten) verrichten. Bedrijven in het MKB maken het meeste gebruik van de regeling. De meeste toegekende arbeidsjaren voor onderzoek zijn voor de sector telecom en ICT, met 16.000 uren. De primaire sector kreeg 6.000 uren toegekend en staat daarmee op de zesde plaats.  Daarmee is de primaire sector de grootste stijger, met 12 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal kregen 1.195 primaire bedrijven goedkeuring voor gebruikmaking van de regeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.