Home

Nieuws 629 x bekeken

Makhteshim Agan opent bedrijf in Litouwen

Leusden - Makhteshim-Agan (MAI) opent samen met het vanuit Nederland geleide Mabeno, waarin het een belang heeft van 55 procent, een verkoopkantoor in Litouwen. MAI, wereldwijd marktleider met generieke bestrijdingsmiddelen, wil vanuit Litouwen de kleine maar snel groeiende Baltische markt bedienen.

De dochteronderneming wordt UAB Mabeno genoemd en wordt gevestigd in de hoofdstad Vilnius. Als algemeen directeur is Erika Povilioniene benoemd. Zij heeft 15 jaar ervaring in de gewasbeschermingsmarkt, zowel in de distributie als industrie. “Wij voorzien significante kansen in de Baltische markt en we voelen de passie om als belangrijke speler versneld verder te groeien in deze markt.”
Het kantoor in Vilnius zal worden aangestuurd vanuit Leusden, waar Mabeno is gevestigd. Vanuit Leusden worden al langer de Benelux, Scandinavië, de Baltische staten en Wit-Rusland bediend. Mabeno realiseert een jaaromzet van circa 100 miljoen dollar (78 miljoen euro). MAI is sinds oktober 2011 eigendom van het Chinese chemiebedrijf Chemchina, en realiseerde in 2012 wereldwijd 2,83 miljard dollar (2,2 miljard euro) omzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.