Home

Nieuws

Lohmann Animal Health investeert in Taiwan

Taipei – De Duitse producent van pluimveevaccins en voeradditieven Lohmann Animal Health gaat vaccins produceren in Taiwan. De onderneming investeert 1 miljard Taiwan dollar (29 miljoen euro) in een fabriek op het biotechnologiepark in Pingtung, in het zuiden van het eiland.

Lohmann Animal Health gaat samenwerken met het nationale instituut voor diergeneeskunde (AHRI) en het instituut voor diertechnologie (ATT), maar heeft ook onderzoeksgroepen van universiteiten op het oog. De premier van Taiwan, Jiang Yi-huah, en landbouwminister Chen Bao-Ji verwelkomden het bedrijf tijdens een bijeenkomst in Taipei. De komst van Lohmann Animal Health helpt Taiwan op weg naar een toppositie in de biotechnologie, aldus Jiang. 
Volgens topman Bruno Kaesler van de Duitse onderneming denkt dat de samenwerking met instituten in het Aziatische land kan leiden tot nieuwe commerciële producten. De Taiwanezen zijn volgens Kaesler met name goed in enkele technieken waarmee goedkoper vaccins kunnen worden geproduceerd. Daarbij worden onder meer zijderupsen gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.