Home

Nieuws 2299 x bekeken 7 reacties

Lodders wil drie to vier weken langer mest laten uitrijden

Den Haag – VVD-Kamerlid Helma Lodders vraagt staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw opnieuw om meer flexibiliteit bij het uitrijden van dierlijke mest.

Ze wil per direct een ontheffing om de uitrijperiode van dierlijke mest met drie tot vier weken te verlengen. “Boeren hebben dit jaar te kampen gehad met een koud voorjaar. Hierdoor is de groei van de gewassen pas laat op gang gekomen en zal de oogst naar verwachting ook later zijn. Boeren lopen daarmee aan tegen de strikte uitwerking van de Nitraatrichtlijn door de Nederlandse overheid”, vindt Lodders. Ze vreest dat akkerbouwers niet meer kunnen bemesten na de oogst en dat veehouders voor de laatste snede gras geen mest meer kunnen gebruiken. Lodders pleit ervoor om bij het uitrijden van mest meer ruimte te geven om rekening te houden met het groeiseizoen.

Laatste reacties

 • poldes

  oke

 • ...............

  Het lijkt wel verkiezingstijd.

 • hm

  zo dat lijkt er meer op

 • wmeulemanjr1

  in de praktijk zijn regels soms lastig, het weer houd geen rekening met de regelgeving en het is zo weer 1 september en dan begint de 'lange winter' m.b.t. het opslaan van de mest tot 15 februari (zot eigenlijk)

 • daantje

  eindelijk iemand die haar verstand gebruikt
  mischien doorziet zij de gecompliseerde wetgeving en de onnodigheid daarvan laat haar samenwerken met mevr dijksma

 • minasblunders1

  Daantje, het is geen gecompliceerde wetgeving, maar een volstrekt ondeugdelijke wetgeving. Men doet graag alsof het gecompliceerd is zodat het een en ander onder het tapijt geveegd kan worden. En nee, mevr. Lodders doorziet (de ondeugdelijkheid van) deze wetgeving niet, net zo min als al die andere klapjosti's in de TK.

 • maik wolsink

  net als in duitsland per 1 maart beginnen en dan tot 31 oktober gras en half november akker

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.