Home

Nieuws 521 x bekeken 2 reacties

Kwart Nederlanders eet meer vlees op vakantie

Utrecht – Een kwart van de Nederlanders eet op vakantie meer vlees dan thuis en een achtste eet op vakantie eigenlijk meer vlees dan gewenst.

Dat blijkt uit een peiling van Panelwizard onder 830 Nederlanders, in opdracht van Natuur & Milieu, dat de cijfers bekendmaakte bij de presentatie van een gratis vakantiegids voor flexitariërs.
“De flexitariër kan op vakantie nog wel wat hulp gebruiken”, concludeert Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. “Hoe kook je makkelijk op de camping? Wat zijn lekkere vegetarische gerechten op de menukaart? Waar koop je goeie vleesvervangers? Op vakantie moeten flexitariërs dat opnieuw uitvinden en kiezen ze vaker voor vlees.”
De wil om vlees af te wisselen met vegetarisch is er volgens de organisatie wel: 35 procent van de ondervraagde mensen vindt elke dag vlees op vakantie meer luxe dan noodzaak. Volgens het onderzoek vinden vakantiegangers dat Italië in Europa de meeste lekkere vegetarische gerechten biedt, gevolgd door Spanje en Frankrijk. Op wereldniveau scoort de Aziatische keuken het best qua vegetarisch imago.
Voor fervente vleesliefhebbers is Duitsland blijkbaar het walhalla, schrijft de organisatie. Maar liefst 56 procent van de Nederlanders geeft aan dat Duitsland het lekkerste vlees biedt. Echte vleeseters kunnen daarnaast hun hart ophalen in Frankrijk, Griekenland en Oostenrijk.

Laatste reacties

  • massy

    die nederlanders gaan in duitsland allemaal ons varkensvlees eten. harstikke GOED.

  • food.communications1

    Dat valt niet mee, zo'n uitslag. Al die vakantiegangers willen helemaal niet worden geholpen om te flexi-ta-rien. Die genieten van een welverdiende vakantie. Lekker eten met vlees vinden ze daarbij horen. En gelijk hebben ze. Geloof nu niet dat ze vlees eten omdat ze niets anders kunnen bedenken want dat is onzinnig. GENIETEN. Met vlees. Zo simpel is het. De wil is er wel......tsja. Het vlees is sterker. Want 65% vindt elke dag vlees op vakantie meer noodzaak dan luxe. Smakelijke vakantie. Met of zonder vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.