Home

Nieuws 277 x bekeken

Koninklijke onderscheiding voor WTO-topman Lamy

Genève – Terugtredend directeur-generaal Pascal Lamy van de Wereldhandelsorganisatie WTO heeft een Nederlandse Koninklijke onderscheiding gekregen.

Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking reikte het Ridder Grootkruis in de orde van Oranje-Nassau uit. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn verdienstelijke inzet als hoeder van het mondiale vrijhandelssysteem en voor zijn activiteiten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

Lamy was sinds 2005 directeur-generaal van de WTO. De Fransman heeft  volgens Ploumen een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzame economische vooruitgang door handel. “Dat is van levensbelang voor een handelsland als Nederland,”,  zei Ploumen bij het opspelden van de versierselen.  Per 1 september volgt de Braziliaan Roberto Azevêdo Lamy op.

Of registreer je om te kunnen reageren.