Home

Nieuws 949 x bekeken

Hoofd school India na giflunch aangehouden

New Delhi - De Indiase politie heeft het hoofd van de school aangehouden waar meer dan twintig kinderen overleden na het eten van een gratis lunch waar landbouwgif in zat. Dat melden media in India.

De vrouw was al een week op de vlucht. Ze zou de tegenstribbelende kinderen hebben gedwongen een maaltijd te eten waar gewasbeschermingsmiddelen aan waren toegevoegd. Schoolhoofd Meena Devi gaf zich dinsdag over, nadat een brief bij haar thuis was bezorgd waarin stond dat er beslag zou worden gelegd op haar huis als ze zich niet meldde. De vrouw wordt beschuldigd van moord en criminele samenzwering. De school in Gandaman in de arme oostelijke deelstaat Bihar werd gesloten en moet op een nieuwe locatie opengaan. De school had slechts twee leraren, onder wie de aangehouden vrouw. Haar collega was op de dag dat de lunch werd verstrekt, wegens ziekte afwezig

Of registreer je om te kunnen reageren.