Home

Nieuws 653 x bekeken 1 reactie

Hittegolf in Nederland

De Bilt - Nederland beleeft voor het eerst sinds 2006 weer een hittegolf. Dat liet het KNMI donderdag weten.
Rond 12.00 uur bereikte het kwik in De Bilt de 25 graden, de minimale temperatuur die nodig was om de hittegolf te bereiken.

Voor een hittegolf moet in De Bilt minimaal 5 dagen op rij een temperatuur worden gemeten van 25 graden of hoger, waarvan minstens 3 tropische dagen van minimaal 30 graden. Zondag, maandag en dinsdag was het steeds boven de 30 graden en woensdag kwam de temperatuur boven de 25 graden. Een hittegolf komt gemiddeld eens in de 3 jaar voor.

Het is de 39e hittegolf in Nederland sinds het KNMI in 1901 begon met de registratie van het weer.

Volgens Weeronline en Meteo Consult houdt de hittegolf nog enkele dagen aan. Na het weekeinde bestaat er kans dat de temperaturen weer onder de 25 graden komen.

Eén reactie

 • jjjvanmelick

  Zal toenemend meer gebeuren dat het kwik in de thermometer hogere waarden zal gaan aangeven dan ons lief zal zijn.
  Waar de capillaire werking van onze teeltbodem ernstig is verdicht èn, meter na meter wordt geplaveid en/of bebouwd, zodat veel van onze belangrijkste Natuurprocessen voor een belangrijk deel van hun (uit)werking zijn benadeeld, zodat dezen in zich aan en aan nieuwe uitwegen moeten 'zoeken' om de volkomen Natuurlijke Harmonie telkens opnieuw terug te vinden, zal het nog zo ver komen, dat de toenemende schaden in de Landbouw straks niet meer te keren zijn.
  Waar vroeger de bodem nog open was en, capillair in bijzonder goede conditie, kon het weleens de gehele zomer droog blijven - in het geheel niet regenen - terwijl de fruitoogsten alsook de granen en bieten van goede kwaliteit en hoge opbrengst... laat zijn, dat de aardappelen ietwat kantig waren op de kleigrond maar, dat mocht de pret niet drukken.
  Ja, de toekomst zal veranderen; voor mij staat dit vast, gezien de gegevens ons in het verleden aangedragen.
  JvM.

Of registreer je om te kunnen reageren.