Home

Nieuws

Handelaren dagen FloraHolland voor de rechter

Aalsmeer - Een groep bloemen- en plantenhandelaren daagt FloraHolland voor de rechter. De handelaren eisen vernietiging van de zogenoemde kloktarieven die de bloemveiling voor 2014 heeft vastgesteld. Zij worden gesteund door branchevereniging VGB. Volgens de VGB krijgen veel handelaren te maken met ,,kostenstijgingen tot zelfs 250 procent'' als gevolg van de nieuwe tarieven, terwijl er ook een groep is die veel minder gaat betalen.

De brancheorganisatie verwijt FloraHolland bovendien de nieuwe tarieven zonder overleg op bijna monopolistische wijze te hebben vastgesteld.

FloraHolland bevestigde dinsdag de dagvaarding te hebben ontvangen. Volgens een woordvoerder is er wel degelijk overlegd met de branche, maar dat leidde niet tot een gezamenlijk resultaat.

Uiteindelijk is gekozen voor kloktarieven die in tegenstelling tot voorgaande jaren gelden voor alle locaties van FloraHolland. ,,Het systeem is eerlijker en kostenneutraal. Wij verdienen er niet minder, maar ook niet meer aan'', aldus de woordvoerder.

De coöperatieve onderneming beraadt zich op de dagvaarding.

Of registreer je om te kunnen reageren.