Home

Nieuws

Grote hennepkwekerij op Friese boerderij

Slappeterp - Op een boerderij in Friesland is woensdagochtend een grote hennepkwekerij gevonden. Onder de vloer van een loods stonden minstens 3.000 planten, maar misschien meer. Dat meldt de politie.

De boerderij staat in het dorp Slappeterp, ten noordoosten van Franeker. De eigenaar had de loodsen verhuurd aan anderen en wordt niet verdacht van hennepteelt, aldus de politie. Die is nog op zoek naar de huurder. Agenten kunnen pas de ondergrondse ruimte in als de brandweer gasmetingen heeft gedaan. "Onder de vloer was vroeger mest opgeslagen. Daardoor kunnen er gevaarlijke gassen hangen. We nemen geen enkel risico", aldus een politiewoordvoerder.

De politie was de loods op het spoor gekomen na enkele anonieme tips. Uit verder onderzoek bleek dat er stroom werd afgetapt.

Of registreer je om te kunnen reageren.