Home

Nieuws 666 x bekeken

Groeiend aantal Duitse 'flexitariërs' op vleesmarkt

Göttingen - De consumptie van vlees neemt in Duitsland de komende jaren af, niet alleen door de vergrijzing maar tevens omdat het aantal vegetariërs groeit, evenals het aantal 'flexitariërs' – mensen die wel vlees eten maar minder en bewuster. Dat zijn de bevindingen van onderzoekers van de universiteiten van Hohenheim en Göttingen na een enquête onder een representatief geachte dwarsdoorsnee van de bevolking.

Van de ondervraagden is 3,7 procent vegetariër. Dat is op zich niet gigantisch maar niettemin dubbel zoveel als 7 jaar geleden. Daarnaast is 11,6 procent flexitariër en 9,5 procent mikt op minder vleesconsumptie. Wel is het ook zo dat 13,5 procent meer vlees zou willen eten als het goedkoper zou zijn. Volgens de onderzoekers duiden de uitkomsten erop dat de vleessector versterkt moet gaan inzetten op minder maar met een hogere kwaliteit. Het aspect 'gezondheid' dient daarbij meer onder de aandacht te worden gebracht dan nu.

Of registreer je om te kunnen reageren.