Home

Nieuws 339 x bekeken

Forse belastingverlaging op Brits schaliegas

Londen - De Britse overheid wil het meest gunstige belastingregime ter wereld introduceren voor bedrijven die zich bezighouden met de winning van schaliegas. Dat moet de winning van een grondstof die het Verenigd Koninkrijk mogelijk 5 jaar van energie kan voorzien aanjagen.

Minister van Financiën George Osborne kondigde vrijdag een belastingverlaging aan van 62 naar 30 procent.

De Britse overheid hoopt de productie van gas te bevorderen om de slinkende productie uit velden in de Noordzee te compenseren. In 2012 werd een verbod op 'fracking', het onder hoge druk water, zand en chemicaliën in een boorput pompen om gas uit schaliegesteente te halen, opgeheven. Vorige maand werd bekendgemaakt dat schalievelden in Noord-Engeland wellicht twee keer zoveel gas bevatten dan eerder werd aangenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.