Home

Nieuws

FloraHolland: minder omzet in juni ten opzichte 2012

Aalsmeer – FloraHolland heeft in juni een omzet geboekt van 297 miljoen euro, 9 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Het verkoopvolume daalde 5 procent terwijl het overige deel van de daling verklaard wordt door een lagere prijs.

De verkoopwaarde van snijbloemen bleef 14 procent achter bij vorig jaar en bedroeg 163 miljoen euro. De omzet met kamerplanten daalde 5 procent tot 100 miljoen euro terwijl met tuinplanten een kleine plus van 0,5 procent werd gerealiseerd. Het betreft echter de kleinste productcategorie van FloraHolland, met in juni een omzet van 34 miljoen euro.  
“Aanhoudend gematigd weer drukte voor de zesde achtereenvolgende maand de sierteeltomzet” aldus FloraHolland in een verklaring bij de cijfers. Oogstpatronen lopen hierdoor achter, aldus de grootste bloemen- en plantenveiling ter wereld. Het bedrijf meldt ook dat de export in mei onder druk stond, zowel Duitsland, Frankrijk als Rusland toonden minder animo terwijl het Verenigd Koninkrijk een kleine 3 procent meer bloemen en planten afnam.

Of registreer je om te kunnen reageren.