Home

Nieuws 626 x bekeken

Europese Commissie komt met visie over duurzame voedselvoorziening

Brussel - De Europese Commissie komt eind van dit jaar met een visie over duurzame voedselvoorziening. Dat heeft Eurocommissaris Dacian Ciolos gezegd tijdens de landbouwraad in Brussel. In deze visie zullen voedselverspilling en voedselverliezen een belangrijke plek krijgen.

Tijdens de raad van landbouwministers heeft Hongarije aandacht gevraagd voor mondiale voedselzekerheid en voedselverspilling. Het land doet hier onderzoek naar en wil graag met andere lidstaten kennis uitwisselen over het verkorten van de voedselketen, om hierbij voedselverspilling terug te dringen. Hongarije heeft ook de Europese Commissie gevraagd om het probleem van voedselverspilling te analyseren en met aanbevelingen te komen voor reductie van voedselverspilling in de EU.
Nederland ondersteunt het voorstel van Hongarije, mede omdat Nederland ook werkt aan een actieplan verduurzaming van de voedselproductie, waar tegengaan van voedselverspilling een onderdeel van is. Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw wil 20 procent minder voedselverspilling in 2015 ten opzichte van 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.