Home

Nieuws 6765 x bekeken

Eurofins neemt BLGG over

Wageningen – BLGG AgroXpertus wordt overgenomen door Eurofins. Grootaandeelhouder/directeur Henri Hekman van de BLGG groep BV heeft de aandelen verkocht aan Eurofins.

Dat heeft een woordvoerder van BLGG AgroXpertus gemeld.

Voor welk bedrag de BLGG Groep is overgenomen wil het bedrijf niet meedelen.

Blgg-groep omvat behalve BLGG AgroXpertus (in de landbouw ook bekend onder de naam Oosterbeek) ook het bedrijf AgriQ dat vooral in Spanje en Kenia actief is.

Eurofins heeft een netwerk van internationale laboratoria die actief zijn op de terreinen voeding, farmacie, milieu en water.  Het bedrijf heeft tien vestigingen in Nederland. Verder is het bedrijf vooral actief in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. De Eurofins-laboratoria en de labs van BLGG AgroXpertus blijven  naast elkaar bestaan.

"Binnen Eurofins werken alle laboratoria zelfstandig. Waar ze elkaar op de markt tegenkomen zijn ze elkaars concurrenten", aldus de woordvoerder van BLGG AgroXpertus. De aandelentransactie heeft geen gevolgen heeft voor de klanten. “Wij blijven werken zoals we werken, met ons eigen management.” Volgens BLGG AgroXpertus betekent de overname dat het bedrijf gemakkelijker de internationale groeiambities kan realiseren. Het bedrijf heeft vestigingen in Honselersdijk en Wageningen in Nederland, Schwerin en Parchim (Duitsland) en Antwerpen (België)  BLGG AgroXpertus heeft een stevige positie in de Nederlandse land- en tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.