Home

Nieuws 675 x bekeken

Duitse antibiotica-monitoring in landbouw door parlement aanvaard

Berlijn - De landsdekkende monitoring van de antibiotica-inzet in de Duitse productiedierenhouderij wordt een feit. Dat constateert landbouwminister Ilse Aigner, nadat het parlement vrijdag na maandenlang touwtrekken in tweede instantie akkoord is gegaan met de daarvoor ingediende wettelijke regeling. Deze houdt in dat er een systeem komt waarmee de behandelingsfrequentie op de afzonderlijke bedrijven wordt gemeten.

De ondernemers kunnen het verbruik op hun bedrijf tevens vergelijken met dat van anderen. Veehouders die opvallend veel verbruiken kunnen van de autoriteiten aanwijzingen krijgen om het verbruik te beperken. De voorstellen van Aigner werden in eerste instantie in maart door het parlement afgewezen. Aanpassing op onderdelen heeft ervoor gezorgd dat het wetsvoorstel er nu wel doorheen is gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.