Home

Nieuws 2 reacties

'Dierenwelzijnslobby telt half miljoen aanhangers'

Wageningen - De dierenwelzijnslobby telt in totaal slechts een half miljoen aanhangers. Dat stelt het blad V-focus dat in zijn jongste nummer de welzijnslobby in kaart heeft gebracht.

Er zijn volgens het blad in Nederland 16 dierenwelzijnsorganisaties. De organisaties claimen dat zij een aanhang hebben van zo'n 2 miljoen mensen. Volgens V-Focus zit er echter veel overlap in de aanhang, waardoor de werkelijke aanhang uitkomt op een half miljoen. De Dierenbescherming heeft van alle groepen de mildste aanpak, stelt V-Focus. Een club als 'Ongehoord' is veel radicaler en schuwt het gebruik van een middel als inbraak in stallen niet.

Laatste reacties

  • Zippie

    Dat is dus maar ruim 3 % van de nederlandse bevolking.
    Het is wel zo dat deze organisaties door een veel groter gedeelte van de Nederlandse bevolking 'onbewust' worden gesponserd, denk bv aan de postcode loterij.
    Maar dit noem ik geen echte aanhangers.

  • bertes

    stoppen met die clubs achterna hijgen, om misschien ietsje meer vlees te kunnen verkopen. had nog de laatste beer varkens. dan ben ik er af. zelfs die bleven het dekken dat ik er nog de laatste dagen een uit het hok moets halen, helemaal onder het bloed van het rijden. ba. dierenbescherming.

Of registreer je om te kunnen reageren.