Home

Nieuws 445 x bekeken

DSM koopt voedingsbedrijf Nieuw-Zeeland

Heerlen – DSM koopt Unitech Industries, een producent van onder meer dieetsupplementen en op micronutriënten gebaseerde premixen uit Nieuw-Zeeland. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Volgens het Limburgse bedrijf geeft de overname meer slagkracht op de snelgroeiende Aziatische voedingsmarkt. Unitech is opgericht in 1970 en wordt geleid vanuit Auckland. Het bedrijf telt 100 medewerkers en realiseerde in 2012 een omzet van 50 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar (30 miljoen euro). Unitech maakt zowel voedingsproducten voor de humane als dierlijke markt en is ook bekend van onder meer voedingsrepen en melk en sojapoeder. Volgens DSM staat het bedrijf bekend om een hoge kwaliteit en een loyale klantengroep.
DSM, eerder bekend van de mijnbouw en chemie, ontwikkelt zich snel als specialist in voeding en gezondheidsproducten. Azië staat centraal in de strategie van topman Feike Sijbesma. In mei nam DSM een belang van 19 procent in de Chinese producent van fruitconcentraten André Pectin, inclusief een optie voor een toekomstig meerderheidsbelang. André Pectin, goed voor een netto-omzet van circa 23 miljoen euro en produceert pectine, een bestanddeel dat wordt gewonnen uit appel-, suikerbieten- en citruspulp.
DSM zoekt groei in de voedingsbranche, het laatste kwartaal goed voor 70 procent van het bedrijfsresultaat. Daar hoort volgens de directie ook een meer betrokken rol bij het wereldvoedselvraagstuk bij. DSM maakt dan ook bekend zich in te willen zetten voor 'voedingsinterventies', waarbij voeding met name naar moeders in arme landen wordt gebracht. DSM verwacht de doelgroep te bereiken via haar publiek-private partnerschappen, zoals het World Food Program, Vitamin Angels en World Vision International.

Of registreer je om te kunnen reageren.