Home

Nieuws 1998 x bekeken

DLV Plant neemt GreenQ over

Wageningen - DLV Plant neemt een groot belang in GreenQ. Beide bedrijven blijven voorlopig nog onder eigen naam actief in de markt en zullen de komende tijd werken aan een volledige integratie.

Doelstelling hierbij is door schaalvergroting te komen tot versterking van onderzoek, kennisontwikkeling, opleiding en advisering.

De partijen voerden een aantal maanden intensief overleg en concludeerden dat ze complementair zijn aan elkaar en door samen te gaan voordelen kunnen bereiken. De internationale tuinbouwmarkt waarin GreenQ is gespecialiseerd, verandert snel, aldus de partijen, en met de krachtenbundeling beogen de partijen wereldwijd kennispartner te zijn voor de tuinbouwproductie.

De oprichter van GreenQ en mede-grondlegger van belichting in de tomatenteelt, Peter Klapwijk, stapt uit de directie maar blijft de nieuwe onderneming adviseren. De locatie van GreenQ in Bleiswijk wordt voor beide bedrijven het hart van de internationale glastuinbouwactiviteiten en vormt daarmee, tezamen met de Glastuinbouw locatie van Wageningen UR het centrum voor teeltonderzoek, kennisontwikkeling en teeltadvies glastuinbouw.

DLV Plant, nadrukkelijk op zoek naar internationale groei, maakte eerder bekend te gaan samenwerken met adviesbedrijf Fruit Project LLC, gevestigd in de plaats Vinnitsya in het westen van Oekraïne. De onderneming adviseert bedrijven in de groente- en fruitsector bij teelt, bewaring, kwaliteitsbewaking, bedrijfsvoering en afzet. DLV Plant had al dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, België, Spanje, Oost-Afrika en Latijns-Amerika. GreenQ is onder meer actief in Turkije en Polen.

Of registreer je om te kunnen reageren.