Home

Nieuws 19 reacties

Coalitiepartijen verdeeld over wolf

Den Haag – Coalitiepartijen VVD en PvdA zijn verdeeld over de toekomst van de wolf in Nederland. VVD-Kamerlid Johan Houwers vindt de terugkeer van de wolf in Nederland een risico voor boeren, de bevolking en de volksgezondheid.

“Als er straks weer veel wolven in het land rondlopen, moeten we serieus overwegen dieren af te schieten", zegt Houwers. "Willen we hondsdolheid terug in Nederland? Willen we dat schapen en mogelijk zelfs kinderen worden aangevallen door roedels wolven? De wolf is alles behalve een zegen voor Nederland", zegt Houwers in de Gelderlander. Hij vindt dat Nederland af moet van de beschermde status van de wolf.
PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi staat lijnrecht tegenover de visie van Houwers. Zij vindt dat de wolf een kans moet krijgen in Nederland. “Met die overlast zal het echt wel meevallen. Nederland heeft goede natuurnetwerken, waarbinnen de wolf zich prima kan begeven", vindt de politica.

Vorige week werd in Luttelgeest een wolf dood gereden. Het is de eerste wolf die sinds lange tijd weer in Nederland is gezien.

Laatste reacties

 • koestal

  Ze zullen wel net als de weer ingevoerde visotters in het verkeer sneuvelen

 • Zippie

  Bluts Jacobi die neem je toch niet serieus.
  Hoe ver kan een land nog afzakken!

 • Oosting-Sietsma

  Een wolf kan meer dan 60 km per dag afleggen, die heeft het snel gezien. Jacobi komt van een andere planeet schijnbaar. Het grote punt in de huidige natuurbeheer discussie is nu juist dat de natuurgebieden niet op elkaar aansluiten. En sowieso, 'natuur', hooguit natuurpark.
  http://www.oosting-sietsma.nl/?het-nederlandse-parklandschap

 • agratax2

  Laten we elkaar geen mietje noemen. De wolf zal daar jagen waar hij de meeste kans van slagen heeft. Waarom lang zoeken naar en in een natuurgebied als de lammetjes je zo in e bek lopen. Mevr. Jacobi is een idealist, die denkt dat de wolf doet wat zij graag wil, nl. overtollige grote grazers in de Oostvaardersplassen op eten. Helaas hij kan niet vanwege de hoge hekken niet naar binnen. Boer pas op je scharrelkippen, deze zijn voor de wolf net als de geitjes. Voor ons blijven de plofkippen dank an Jacobi en haar linkse vriendjes

 • agratax2

  Wie zegt dat de wolf is dood gereden in Luttelgeest? Zou het niet een grap van een stel Poolse gastarbeides kunnen zijn? een wolf tegen je auto zou wel eens schade kunnen veroorzaken aan de gril.

 • Bison

  Je ben er maar klaar mee als je onbenulige malloten als Klutz kwijt Jacobi in de regering heb!

  Er zijn Wolven zat in de wereld en er is geen enkele vatbare reden om ze in Holland terug te brengen.
  Komt alleen maar armoe van.

 • Oosting-Sietsma

  Bison, als dat de nu eens enige malloten in de regering waren... dan kon ik er mee leven. Ach waarom zullen er niet eens een paar loslaten in die natuurparken, kunnen toch nergens naar toe. Er lopen al nazi runderen, schote higlanders, poolse knollen, een paar Bambi's te veel en weet ik veel wat ze nog meer aanslepen. Bevers, otters, enz. Gewoon een soort safaripark dus.

 • AP te P

  We hadden volgens mij allang wolven in Nederland. Je zag ze bijna niet , ook niet voor het bedrijf of instelling waar ze voor werkten. Niet omdat ze schuw waren, denk ik. Ze geven elkaar gouden handdrukken of steken 35 miljoen in hun zak als het bedrijf verkocht wordt waar ze commissaris van waren. Niemand maakte zich er druk over !

 • sexbom

  Ik wacht met smart op de terugkeer van Roodkapje.

 • blauwekei

  Jacobi ga tochnaar de dierentuin als je ze wilt zien.

 • Pieterw

  Hondsdolheid bestaat al jaren niet meer in Frankrijk en de wolven zijn hier al een poosje terug. Ook zijn hier nooit geen kinderen aangevallen... Dit zijn ongefundeerde argumenten.
  Dat de wolven een probleem zou kunnen zijn voor de kuddens is natuurlijk wel te begrijpen. Hier in Frankrijk verliezen vooral de schapenboeren beesten door de wolf.

 • gjsteenwijk1

  Ik verwacht dat mevr Jacobi nog met een onderbouwing komt waarom dat zij denkt dat de overlast door de komst van de wolf wel meevalt.Gaan we de roedels van het ene naar naar het andere afgesloten netwerk over vliegen?Vooralsnog denk ik dat mevr.Jacobi niet van(dit Nederland)deze wereld is.

 • Zippie

  pieterw: Frankrijk dat is toch veel uitgestrekter als die paar ha natuur in Nederland.
  Niet te vergelijken.

 • Bison

  Qch zo'n lief wolfje doet geen kwaad hoor,..als ze het lippie optrekken en de tandjes laten zien dan betekent dat gewoon dat ze bang zijn. En ze luisteren gelijk als je berispend zegt.. af! herta af!...het is net een braaf afgericht herdershondje,...

  Net zo goed gelijk ook bruintje beer maar weer loslaten op de veluwe en zo,wel zo leuk voor de wandelaars want je kan ze met de hand stukken brood met honing voeren,..zijn die beren gek op!.
  Nutz Jacobi zal het wel voordoen hoe dat moet ja.

  Ach waarom niet gelijk alle kooien van Artis open gooien,ik geloof niet dat dat zo'n kwaad kan, ik bedoel die beesten zien elke dag mensen en ze lijken vrij mak nietwaar.lol

 • Deersum

  misschien eens kijken hoe andere landen met veel meer wolven dat doen.
  Ik hoor weinig van problemen in de landen waar ik NL vertegenwoordig ( Roemenie en Bulgarije)
  reinder schaap, landbouwattache in boekarest

 • Tiny1946

  Nederland is te klein voor de wolf dus afschieten, ook moet er een regeling komen
  voor de schade dat de wolf aan kan richten in een groep schapen, dat de gedupeerde vergoed gaat worden, ook dat de betreffende schapen houder extra arbeid voor beveiliging word vergoed.

 • richtr

  pieterw : het gebied waar in frankrijk wolven voor komen is ongeveer zo groot als 2/3 van Nederland, en daar is momenteel steeds meer overlast van deze beesten... Aan schaapjes hebben ze niet meer genoeg, ook koeien en dan vooral het jongvee word aangevallen...

 • Oosting-Sietsma

  Zou de wolf kunnen leven in Nederland? Ja, ongetwijfeld. Hij zal het niet makkelijk krijgen maar het zou kunnen. Moet je dat willen? Ik dacht het niet! En dat is nu net de kern van het probleem. In dit land heb je 3 groepen:
  - nuchtere hardwerkende mensen waaronder de boeren
  - een groep zwevende 'dierenvrienden' die alle gezelli libelli vinden
  - en de zwijgende meerderheid die het vaak geen zak interesseert

  De eerste groep is een minderheid maar wel met verstand van zaken. De tweede groep schreeuwt het hardst waardoor het op een meerderheid lijkt. Dus beide groepen zijn van de derde groep afhankelijk.

  En aangezien men in toenemende mate in dit land besluiten neemt op basis van emotie, ziet het er voor ons slecht uit. Of je het nu over zo iets als de wolf hebt of over de nieuwe voorstellen in de dierwelzijnswetten. Er lopen een aantal van die zweefteven rond die ongehinderd door enige vorm van kennis dit soort zaken loopt te propageren. Kan ook makkelijk want ze wonen grotendeels in de stad. En daar komt die wolf niet! Hetzelfde geldt voor al die andere 'dierwelzijns' voorstellen. Nog nooit een stal van binnen gezien maar wel willen beslissen.

  Het probleem dat ik met dat soort mensen heb is dat ze stemrecht hebben en dat ze zich kunnen voortplanten...

 • AA1

  hebben ze GVD niet wat anders aan hun hoofd

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.