Home

Nieuws

Britten investeren 185 miljoen in agrarische technologie

Londen – De Britse regering investeert 185 miljoen euro in het stimuleren van agrarische technologische ontwikkelingen. Het geld kan de sector helpen om aan de wereldwijde vraag naar eten, land, water en energie tegemoet te komen, aldus het ministerie voor economische zaken.

Ruim 100 miljoen euro gaat naar bijdragen aan centra voor agrarische innovatie voor onderzoek rond genetica, de gezondheid van gewassen en vee en de toepassing van sensoren en robots in de land- en tuinbouw. De rest van het geld is bestemd voor projecten 'om het gat tussen het laboratorium en de markt te overbruggen'. Om het werk verder te coördineren, wordt een aparte landbouwraad opgezet.

Volgens het ministerie draagt de voedingsketen jaarlijks ruim 100 miljard euro bij aan de Britse economie en biedt ze werk aan 3,8 miljoen mensen. Minister Vince Cable denkt 'dat op dit moment niet genoeg onderzoek de markt bereikt', zodat boeren en voedingsfabrikanten ook niet kunnen profiteren van de voordelen die nieuwe technologieën kunnen bieden. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.