Home

Nieuws 1 reactie

Brabantse CDA bezorgd over wilde zwijnen

Den Bosch – De provinciale CDA-fractie in Noord-Brabant is in navolging van onder meer boerenorganisatie ZLTO bezorgd over de verspreiding van wilde zwijnen in het Leenderbos, zo’n 5 kilometer ten zuiden van Eindhoven.

Er worden nieuwe ecoducten over de snelweg A2 en de provinciale weg N396 aangelegd en verwacht wordt dat everzwijnen zich hierdoor makkelijker kunnen verspreiden. De lokale ZLTO-afdeling, de gemeente Heeze-Leende en de Faunabeheereenheid vroegen al eerder om maatregelen. Het provinciale bestuur heeft hierop negatief gereageerd, omdat ecoducten juist bedoeld zijn om soorten te verspreiden. CDA roept Gedeputeerde Staten op met bovengenoemde partijen in gesprek te gaan en een schadevergoeding te regelen. Het CDA is met tien zetels in de provincie na de VVD de grootste partij. Het CDA neemt ook deel aan de bestuurscoalitie.

Eén reactie

 • Hiawata

  In de buurt van het Panneven wat tussen Lage Mierde en Poppel ligt heb ik sporen van zwijnen aangetroffen.
  De breedte van de hoeven zijn ongeveer 6 cm en heb eveneens modderbaden en lichte wroetplaatsen gevonden.
  Ook een spoor wat een maisveld inging met op een hoogte van ongeveer 45 cm modder en zand tegen de maisstengel.
  Tussen de eerste en de tweede rij van het maisveld verplaatsen zij zich veelvuldig.
  Ik had niet de indruk dat er veel zijn maar zeker twee en binnenkort wel meer waarschijnlijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.